Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almakoch recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 felkarikázott kifli
10 alma lereszelve
kb. 8 dl tej
5 ek cukor
2 tojás
2 ek tejföl
10 dkg darált dió
fahéj
szegfűszeg
vaníliás cukor
vaj az edény kikenéséhez

Elkészítés:
A kifliket 1,5-2 cm vastagságúra szeleteljük, és éjszakára száradni hagyjuk.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.
Egy tepsit kikenünk vajjal.
A tejben feloldjuk a cukrot, majd belemártogatjuk a kiflikarikák felét – ez lesz az alsó réteg.Erre rászórjuk a darált diót. A reszelt almát kinyomkodjuk, és egyenletesen elosztjuk a kiflirétegen, majd ráhelyezzük a maradék tejben áztatott kiflikarikákat.
A tojásokkal a tejfölt felverjük, hozzákeverjük a megmaradt cukros tejet, és egyenletesen elosztva ráöntjük a kifliszeletekre.
Kb. 30-perc alatt aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Laza szórós túrós » Virágos áfonyatorta » Egyszerű Rétes » Meggyes muki
» Rumos sszelet » Forró csokoládé fondant » Almás-mákos csiga » Kakaós - mézes süti
» Citromos szeletem » Fank almaval » Bounty bon-bon » Baonty szelet
» Kakaóskocka » Kókuszgolyó (tej nélkül) » Almás pite /nagyon finom/! » Lottó szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.