Tutireceptek.hu fejléc

Tiroli csokoládékenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
2 tojás
20 dkg mandula (vagy mandula aroma)
15 dkg csokoládé
1/2 csomag sütőpor
3 cl rum
20 dkg csokoládé bevonáshoz

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Vajjal vékonyan kikenünk, és liszttel megszórunk egy 10×30 cm-es hosszúkás formát. A mandulát finomra daráljuk (vagy mandula aromát öntünk bele), a csokoládét durva reszelőn lereszeljük, vagy felolvasztjuk.
A vajat habosra keverjük, azután a cukrot lassan hozzászórjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat egymás után a vajas masszához keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, a mandulával és a csokoládéval a habos masszához adjuk. A tojásfehérjékből nagyon kemény habot verünk, és a rummal együtt beleforgatjuk a tésztába.
A formába öntjük a tésztamasszát, a tetejét elsimítjuk, és a sütő középső részére téve 1 órán át sütjük. Késsel ellenőrizzük, hogy a közepe jól átsült-e. Ha a késre még ragad a tésztából, akkor néhány percig tovább sütjük. A sütőben 10 percig pihentetjük, majd ráborítjuk egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A vízgőzön felolvasztott csokoládét rákenjük a tetejére és az oldalára.


A receptet beküldte: Fiatal nő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis csokoládékenyér » Tiroli szőlős rétes » Tiroli saláta » Tiroli nokedli
» Tiroli szalonnás gombóc » Tiroli tekercs » Tiroli almásrétes » Tiroli kocka
» Csokoládékenyér » Kókusz rúd (eredeti) » Csokis csók (gluténmentes) » Cseresznyepite
» Borzas gyümölcsös-túrós » Almás-mézes lepény » Almás lepény 2. » Málnás-csokis piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.