Tutireceptek.hu fejléc

Almás-fahéjas kevert recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5-6 db alma
1 bögre cukor
1,5 bögre rétesliszt
3/4 bögre olaj
3 tojás
1 evőkanál fahéj
1 citrom lereszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
10-15 dkg durvára vágott dió a tetejére
/a bögre mérete: 3 dl/

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kb. centis kockákra vágjuk, kevés citromlével meglocsoljuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd adagokban az olajat is hozzákeverjük a citromhéjjal. A fahéjjal és szódabikarbónával elkevert lisztet is hozzákeverjük, majd legvégén az almákat beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe terítjük, a diódarabokkal megszórjuk, és előmelegített 190 fokos sütőben 40 percig sütjük. A kisült tésztát porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: zena01


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-fahéjas kuglóf » Meggyes-diós kevert süti » Mákos diós kevert » Túrós kevert
» Kevert meggyes-csokis süti » Kevert almás süti » Diós kevert süti » Almás-fahéjas piskóta
» Diós kevert » Tarka, kevert süti » Gyümölcsös kevert sütemény » Kevert linzertorta
» Almás-fahéjas szelet » Kevert kakaós sütemény » Kevert kókuszos » Kevert almás pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.