Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-fahéjas kevert recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5-6 db alma
1 bögre cukor
1,5 bögre rétesliszt
3/4 bögre olaj
3 tojás
1 evőkanál fahéj
1 citrom lereszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
10-15 dkg durvára vágott dió a tetejére
/a bögre mérete: 3 dl/

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kb. centis kockákra vágjuk, kevés citromlével meglocsoljuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd adagokban az olajat is hozzákeverjük a citromhéjjal. A fahéjjal és szódabikarbónával elkevert lisztet is hozzákeverjük, majd legvégén az almákat beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe terítjük, a diódarabokkal megszórjuk, és előmelegített 190 fokos sütőben 40 percig sütjük. A kisült tésztát porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: zena01


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kevert almafánk » Meggyes-diós kevert süti » Kevert kókuszos » Tarka, kevert süti
» Áfonyás kevert pite » Bögrés almás-fahéjas süti » Habos almás kevert süti » Kevert kuglóf 01
» Kevert túrófánk » Bögrés, csokis kevert süti » Egyszerű kakaós kevert » Kevert almás pite
» Karácsonyi kevert süti » Mákos diós kevert » Tarka kevert kuglóf » Tejfölös diós kevert


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.