Tutireceptek.hu fejléc

Almás-fahéjas kevert recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5-6 db alma
1 bögre cukor
1,5 bögre rétesliszt
3/4 bögre olaj
3 tojás
1 evőkanál fahéj
1 citrom lereszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
10-15 dkg durvára vágott dió a tetejére
/a bögre mérete: 3 dl/

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kb. centis kockákra vágjuk, kevés citromlével meglocsoljuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd adagokban az olajat is hozzákeverjük a citromhéjjal. A fahéjjal és szódabikarbónával elkevert lisztet is hozzákeverjük, majd legvégén az almákat beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe terítjük, a diódarabokkal megszórjuk, és előmelegített 190 fokos sütőben 40 percig sütjük. A kisült tésztát porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: zena01


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kevert kuglóf 01 » Kikevert kakaó » Kevert (kefíres) sütemény » Karácsonyi kevert süti
» Tarka, kevert süti » Tarka kevert kuglóf » Kevert sütemény » Habos almás kevert süti
» Kefíres kevert » Almás-fahéjas süti » Kevert kókuszos » Gyümölcsös kevert sütemény
» Kevert meggyes-csokis süti » Kevert almás bögrés » Kevert süti » Almás-fahéjas sütemény


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.