Tutireceptek.hu fejléc

Almás-fahéjas kuglóf recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg margarin
15 dkg cukor
4 db tojás
40 dkg liszt
8 dkg étkezési keményítő
½ csomag sütőpor
½ teáskanál fahéj
20 dkg alma

Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és lereszeljük.
A margarint a cukorral habosra keverjük.
A tojásokat egyenként hozzákeverjük a masszához.
A lisztet tálba szitáljuk, és összekverjük az étkezési keményítővel, a sütőporral és a fahéjjal. Kanalanként dolgozzuk a tojásos tésztához.
A reszelt almát is a tésztához adjuk és jól átkeverjük.
A tésztát kivajazott kuglófformába töltjük és 180°-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át (tűpróbáig) sütjük.
A süteményt rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A tetejét meghintjük porcukorral.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke kuglóf » Kakaós kuglóf 4 személyre » 10 perces kuglóf » "Reform" kuglóf
» Nutellás kuglóf » Gyors kakaós kuglóf » Egyszerű kuglóf » Pehelykönnyű kuglóf U1
» Egyszerű kuglófom » Foltos kuglóf » Almás-fahéjas kevert » Mézes-diós kuglóf
» Márványos kuglóf » Bögrés almás-fahéjas süti » Widman kuglóf » Erzsébet kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.