Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás- túrós rácsos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt
30 dkg margarin
15 dkg cukor
1 citrom héja
Túrós töltelék:
25 dkg túró
2 dl tejföl
2 tojássárgája
5 dkg vaníliás pudingpor
5 dkg liszt
5 dkg búzadara
10 dkg cukor
3 tojásfehérje
Almás töltelék:
20 dkg alma
5 dkg cukor
3 dkg vaníliás pudingpor
1 db tojás
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A tésztát kézzel, gyorsan összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük.
A túrós töltelékhez az átpasszírozott túrót, tejfölt, tojássárgákat, pudingport, lisztet és a búzadarát összekeverjük.
Ehhez adjuk óvatosan a cukorral felvert tojásfehérjéket.
A tésztát félig elősütjük, majd beletöltjük a túrós keveréket.
Töltés előtt a félig átsütött tésztából egy kevés mennyiséget félreteszünk, ezzel fogunk rácsozni a végén.
Almatöltelék: a felszeletelt almákat a pudingporral, cukorral, vaníliás cukorral és a tojással összekeverjük.
Ezt a túrós rétegre tesszük.
A maradék tésztával berácsozzuk a süti tetejét és megkenjük tojássárgájával.
35- 45 perc alatt megsül.


A receptet beküldte: fenyőfa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rákóczi-túrós » Kapros-túrós csusza » Túrósgerinc » Túrós kuglóf uzsonnára
» Omlós túrós » Hamis krémtúrós » Almás-diós sajtkrém » Barckos, mákos túrós rétes
» Túrós tekercs » Almás-céklás saláta » Citromos rácsos » Mazsolás túrós batyuk
» Túrós máglyarakás » Túrós-barackos lepény » Búvártúrós » Tejszínes túrós


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.