Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-zabpelyhes szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg zabpehely (apró szemű)
1 kg alma
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 teásk. őrölt fahéj
20 dkg dió
10 dkg kókuszolaj
édesítőszer (nálam 3 evők. nyírfacukor)

Elkészítés:
Az almákat megmossuk, félbe vágjuk, magházát kivágjuk, majd héjastól lereszeljük. A citrom héját hozzá reszeljük, majd citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a fahéjat, a zabpelyhet, a durvára darált diót, a kókuszolajat, és ízlés szerint édesítjük. Jól összedolgozzuk a masszát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20x30) simítjuk. 200 fokra felmelegített sütőben 30 percig sütjük, utána rácsra tesszük, míg kihűl. A türelmetlenek már langyosan tudják szeletelni.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Holland fincsi szelet » Málnás babapiskótás szelet » Nanuk szelet » Pali szelet
» Boros hússzeletek » Túrós-almás-szójaszelet » Pingui szelet » Sport-szelet torta
» Lottó szelet » Piskótás csokiszelet » Zebra szelet » Páva szelet
» Karajszeletek ananásszal » Bajor szelet » Vaníliás szelet » Balázs szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.