Tutireceptek.hu fejléc

Almás-zabpelyhes szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg zabpehely (apró szemű)
1 kg alma
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 teásk. őrölt fahéj
20 dkg dió
10 dkg kókuszolaj
édesítőszer (nálam 3 evők. nyírfacukor)

Elkészítés:
Az almákat megmossuk, félbe vágjuk, magházát kivágjuk, majd héjastól lereszeljük. A citrom héját hozzá reszeljük, majd citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a fahéjat, a zabpelyhet, a durvára darált diót, a kókuszolajat, és ízlés szerint édesítjük. Jól összedolgozzuk a masszát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20x30) simítjuk. 200 fokra felmelegített sütőben 30 percig sütjük, utána rácsra tesszük, míg kihűl. A türelmetlenek már langyosan tudják szeletelni.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kávékrémes szelet » Diplomata szelet » Rumos vaníliás szelet » Pikáns, szeletben sült hús
» Cappucino szelet II. » Adventre: hercegszelet » Madártej szelet túrosan » Jókai szelet
» Baonty szelet » Sport-szelet torta » Mandula-szelet » Magyaróvári szelet
» Pesti szelet » Erdélyi rafaello szelet » Eredeti bécsi szelet » Texasi szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.