Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aranygaluska muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
1 tojás sárgája
1 evőkanál olvasztott vaj
1 evőkanál cukor
1 csapott mokkáskanál só
2 dkg élesztő
kb. 1,5-2 dl langyos tej

1 tojás és
10 dkg darált dió
2 evőkanál porcukorral elkeverve

Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a vajat, a tojás sárgáját, a cukrot, a sót, a langyos tejet és végül a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk a tésztát. Mikor hólyagos a tészta, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett lapra borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd 12 gombócra elosztjuk. Minden gombócból készítünk 3-4 pici gombócot. A kész gombóckákat felvert tojásba, majd a diós keverékbe hempergetjük. A muffin sütő üregét olajjal kikenjük és ebbe rakunk 3-4 diónyi gombóckát.
Hagyjuk egy kicsit kelni, majd 175 C-ra előmelegített sütőbe tesszük sülni addig, míg aranybarna színe nem lesz a diós halmoknak. Langyosra hűtjük, majd kiszedjük őket a formából.

Tanácsok:
Vanília pudingból, tejjel vaníliás cukorral, sodót főzünk. A muffinokat a sodóval leöntve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-meggyes muffin » Mézessütemény muffin » Muffin tojásallergiásoknak » Pudingos muffin (12 db)
» Kakaós muffin 2 » Diós mákos fogyis muffin » Update 1 csokis muffin » Ananászos muffin
» Étcsokis muffin » Banán-muffin » Gyors kakaós muffin » Mákos almás muffin
» Kávés-krémtúrós muffin » Lángos muffin (Update 1) » Bécsi cseresznyés muffin » Sajtos-diós muffin


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.