Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt gyümölcsös csokis kevert recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg rétesliszt
1 citrom leve
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
1 sütőpor
30 dkg vegyes aszalt gyümölcs (sárga- és őszibarack, szilva, mazsola, áfonya stb.)
15 dkg dió, mogyoró, mandula
disznózsír
zsemlemorzsa

az öntethez:
12 dkg porcukor
12 dkg margarin
2 dl tej
2 evőkanál keserű kakaó

Elkészítés:
A nagyobb gyümölcsöket, magvakat apróra vagdaljuk, a tojásokat, margarint, porcukrot, sót, citromlét habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert réteslisztet, a gyümölcsöt, magvakat és jól kizsírozott prézlizett tepsibe terítjük (ha szilikonos tepsink vagy sütőpapírunk van, ez elmaradhat). Lapos kanállal elegyengetjük. Világos barnára megsütjük.
Az öntethez a margarint, cukrot tejet, kakaót állandó keverés mellett felfőzzük és egyenletesen a kisült tésztára locsolgatjuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis linzer » Gyümölcsös spiráltorta » Kevert kuglóf » Citromos-csokis szelet
» Csokis muffin tejszínnel » Sanyika csokis szelete » Sütőtökös-csokis muffin » Nagyoncsokis brownie
» Gyümölcsös kekszes süti » Fehércsokis krémlikőr » Aszalt szilvás rétes » Csokis meggyes süti
» Gyümölcsös túrófelfújt » Kevert linzertorta » Szines-csokis süti » Fehércsokis-banános muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.