Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvás rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag réteslap
15 dkg zabpehely
20 dkg aszalt szilva
3 dl rostos szilvalé
25 dkg tehéntúró
2 tojás
4 evőkanál olaj
ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes) csipetnyi só

Elkészítés:
A töltelékhez a zabpelyhet tálba szórom, ráöntöm a szilvalevet és a felvert tojásokat. 20 percig hagyom állni. Közben a megmosott aszalt szilvát kevés vízben felforralom, és fedő alatt 5 percig főzöm. Ezután kimagozom, és csíkokra vágom. A szilvával és az áttört túróval együtt hozzáadom az áztatott zabpehelyhez. Jól összekeverem, majd ízlés szerint mézzel, csipetnyi sóval édesítem. A réteslapokat szétszedem. Kettőt nedves konyharuhára teszek, egy evőkanál olajjal megkenem, majd a töltelék félét a szélére, egy csíkban felkenem. A konyharuha segítségével szorosan felcsavarom, és kikent sütőlapra teszem. A tetejét is megolajozom. A másik rétesrudat ugyanígy elkészítem. Előmelegített, forró sütőben 13-15 percig sütöm.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rétes lusta asszony módra » Müzlis rétes » Aszaltszilvás túrós rétes » Diós-szilvás kupola
» Csongrádi ostorrétes. » Szilvás mikrós piskóta » Mohácsi rétes » Csalafinta rétes
» Szilvás-mákos piskótatorta » Pityókás szilvás gombóc » Szilvaszósz » Szilvás csók
» Almás rétes » Aszaltszilva-krémleves » Rétesjellegű almás rúd » Aszalt gyümölcsös keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.