Tutireceptek.hu fejléc

Bazsalikomos saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Egy fél fej jégsalátára
4-5 szelet pármai sonkára
egy csokor bazsalikomra
fél teáskanál apróra vágott oregánóra
6 evőkanál extra szűz olivaolajra
2 evőkanál vörösborecetre
két főtt tojásra
fél gerezd felaprított fokhagymára
egy-egy csipetnyi sóra, cukorra és őrölt borsra

Elkészítés:
Aprítsuk föl a jégsalátát közepes méretű csíkokra, majd tegyük egy nagyobb lapos tányérra úgy, hogy csak a felét borítsa be. Ezután pucoljuk meg és vágjuk kockákra a főttojásokat és tegyük a felaprított saláta mellé a tálra (vigyázzunk, hogy ne keveredjen össze a saláta a tojással! Ennek a fogásnak pont az a különlegessége, hogy bár egybe fogyasztjuk a hozzávalókat, a tányéron mindennek megvan a maga helye.) A sonkát is csíkozzuk fel és tegyük a tányérra. Az olivaolajat és a borecetet öntsük egy tálkába és jól keverjük össze őket miközben hozzáadjuk az oregánót, a fokhagymát, a sót és a borsot az öntethez. Pihentessük az öntetet negyed órán át. Aprítsuk fel a bazsalikomot és szórjuk a saláta tetejére, vegül öntsük a kész salátára az önetet és már fogyaszthatjuk is! A hűtőben is eláll egy napig.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás répasaláta » Jércesaláta » Bécsi krumplisaláta » Sütőtöksaláta
» Kínai reteksaláta » Cézár saláta 1924-Mexikó » Tejfölös zöldbabsaláta » Körtés-pulykás saláta
» Narancs saláta » Céklás káposztasaláta » Mustáros krinolinsaláta » Zöldséges burgonyasaláta
» Almás-céklás saláta » Görög saláta » Juhsajtos uborkasaláta » Feta sajtos vegyessaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.