Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás sonkasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 25 dkg savanyú káposzta, 2 fej lilahagyma, 2 dl majonéz, fél dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, kevés cukor, törött fekete bors

Elkészítés:
A fõtt sonkát nagyon vékony metéltre vágjuk. A savanyú káposztát átmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágva jól megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk. Közben a majonézt elkeverjük a fehérborral, a tejföllel, a cukorral, a törött borssal; ebbe a mártásba tesszük a sonkát, a savanyú káposztát és a gyengén kicsavart hagymát. (Aki szereti a sósabb ízeket, ne csavarja ki a hagymát.) A salátát jól összekeverjük, és lefedve néhány órán át érleljük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Duplahagymás csirkecomb » Fokhagymás Röfihús » Hagymás hús kínai módra » Fokhagymás, tepsis csülök
» Hagymás mustáros tarja » Fokhagymás-paprikás omlett » Fokhagymás csirkecsíkok » Gombás sonkasaláta
» Fokhagymás-mustáros tarja » Hagymás rostélyos » Fokhagymás marhapörkölt » Fokhagymás ponty
» Hagymás-gombás csirkemáj » Fokhagymás kapros krémsajt » Fokhagymás sültzöldségek » Csípős fokhagymás pecsenye


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.