Tutireceptek.hu fejléc

Bodzapezsgő recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 kg kristálycukor
13-15 bodzavirág
2 narancs
2 citrom
4 dkg borkősav

Elkészítés:
Csak frissen szedett és nem elnyílott virágot használjunk fel ehhez a zamatos italhoz! A bodzavirágot folyó hideg vízben alaposan megmossuk. A narancsot és a citromot szintén megmosuk, szárazra töröljük és héjával együtt felszeleteljük. A bodzavirágot a cukorral és a borkősavval, valamint a naranccsal és a citrommal együtt 10 liter hideg vízbe tesszük és letakara, hűvös helyen 24 órát állni hagyjuk; közben néhányszor megkeverjük, hogy a cukor ne üllepedjék le; mielőtt leszűrnénk, újra felkeverjük, hogy feloldódjon a cukor. A bodzalét szitán átszűrve üvegekbe töltjük. Lezárjuk és két-három hétig állni hagyjuk. Az így készített bodzapezsgőt jól lehűtve, lehetőleg jégkockával szervírozzuk.

Tanácsok:
Meleg májusi napokon kitűnő frissítő.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barakuda koktél » Gyerekkoktél » Fekete mágia » Angyalcsók
» Bodzaszörp » Jamocha » Citromos frissítő » Rika B-52
» Quasimodo koktél » Barackos ivólé házilag » Bloody Brain » Hűsítő bodzaital
» Alexander » Orange velvet » Kisgé féle intim kávé :) » Martini házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.