Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bogrés mákos pudingos meggyes krémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a tésztához
25 dkg mák
1 bögre finomliszt
1 bögre porcukor
1 tk sütőpor
2.5 dl tej
2 evőkanál napraforgó olaj
1 db tojás
450 g magozott meggybefőtt
fél jonatán, esetleg jonagold alma (reszelve)

a krémhez
1 tasak vaníliás pudingpor
3 ek cukor
4 dl meggylé (a befőtt levéből)

Elkészítés:
A meggybefőttet lecsepegtetjük, és a levét is félretesszük.
A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es bögrét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport és az egészet jól összekeverjük. Ezután beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a tojást és a bögre tejet kisebb adagokban hozzáöntve a tésztát simára keverjük.
Egy fél reszelt almát szoktam még beletenni, (a levét kinyomkodom). Finom, nagyon puha lesz tőle a tészta.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük esetleg sütőpapírra. Kb.25-30 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül, addig elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport és a 3 kanál cukrot egymással elkeverjük. A meggybefőtt levélből kimérünk 4 - 4,5 dl-t, és ezt is hozzáöntjük a pudingporhoz.(Ha kevesebb, vízzel pótoljuk.) Pudingot főzünk a szokásos módon, esetleg mikróban. (A tálat mikrohullámú sütőbe állítjuk, és a legmagasabb fokozaton 5 percig főzzük. Félidőben egyszer kivesszük és átkeverjük.)
Hozzáadjuk a kimagozott meggybefőttet.

Az elkészült meggyes pudingos krémet ezután hagyjuk langyosra hűlni. Időnként keverjük át.
Amikor a mákos sütemény készre sült, kifordítjuk a tepsiből és hűlni hagyjuk. Egy jó éles késsel középen félbe vágjuk, majd az alját visszatesszük a tepsibe, amiben sütöttük. Erre rákenjük a pudingos-meggyes krémet, és a sütemény másik felével beborítjuk. Szeletelés előtt legalább 2 órát állni hagyjuk, hogy a krém kellően megszilárduljon benne, különben kifolyik. Porcukorral meghintve tálaljuk

Tanácsok:
Hűtőben hamarabb kihül.
Ha ünnepi vagy dekoratívabb külsőt szeretnék, étcsokival vonom be a tetejét illetve tejszínnel vonom be és azt egy kevés étcsokival megvonalazom.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: kiss67


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-kefíres-gyors » Meggyes piskóta2 » Meggyes-gesztenyés rétes » Meggyes - rizses szelet
» Meggyes-fahéjas muffin » Meggyes-pudingos » Konyakmeggyes » Meggyes pite - fahéjas
» Meggyes pitee » Pudingos keksz » Almás-mákos rakott tészta » Meggyes-mákos sütemény
» Cseresznyés -meggyes pite » Aszalt szilvás mákos bukta » Meggyes Duna-kocka » Pudingos-túrós krémes


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.