Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csigabiga(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
2 dkg élesztő
25 dkg Rama margarin
2 evőkanál porcukor
kevés só
4-5 db tojás
30 dkg porcukor
fél citrom leve
10-15 dkg kókuszreszelék, vagy búzacsíra, vagy dió, vagy mogyoró

Elkészítés:
Összekeverjük a kétféle lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, a margarint, a 2 evőkanál cukrot, a sót, és összegyúrjuk a tojássárgával. Ha kicsik a tojások, és kemény a tészta, akkor kell az 5 db belőlük. A tésztát jól kidolgozzuk, és 4 cipóba osztva, 1-2 órát langyos helyen pihentetjük, majd külön-külön vékonyra sodorjuk, rákenjük a következő tölteléket, és mint a bejglit feltekerjük. Töltelék: a 4-5 tojásfehérjét 30 dkg porcukorral gőz fölött sűrű habbá verjük, közben belecsepegtetjük a fél citrom levét, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A megtöltött tekercseket kb. ujjnyi vastagra szeleteljük, és az így kapott csigákat gyengén zsírozott vagy sütőmargarinozott sütőlemezre fektetve, előmelegített sütőben, a hőt később csökkentve, szép sárgára sütjük. A kihűlt csigákat olvasztott csokoládéval is lecsepegtethetjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vargabéles Gligi módra » Almás-kókuszos » Citromos, gyümölcsös piskóta » Almás őzgerinc
» Tejfölös szőlőtorta » Express almatorta » Diós citromkocka » Banános nasi
» Akácos palacsinta » Almás latkesz » Banánkrémes pite 2. » Narancsos-mandulás kifli
» Rotschild-pikóta » Joghurttorta sütés nélkül » Fügerúd » Diplomata torta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.