Tutireceptek.hu fejléc

Kelt hájas süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg hártyázott, átdarált sertésháj
65 dkg liszt
1 tojás
2 tk só
1 ek cukor
2,5-3 dl tej
3 dkg élesztő
szilva- vagy baracklekvár
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A sót és a cukrot elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a hájat.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A tojással, valamint annyi tejjel, hogy könnyen tudjunk gyúrni, tésztát készítünk. Túl lágy se legyen!
A tésztát langyos helyen megkelesztjük, majd kb. fél centi vastagságúra kisodorjuk, és négyszögeket vagy téglalapokat vágunk belőle. Közepükre lekvárt rakunk, és sarkosan vagy simán félbehajtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 200 °c-on aranyszínűre sütjük, majd megforgatjuk vaníliáscukorral ízesített porcukorban

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dédanyáink hájas sütije » Hamishájas kifli » Hájas lekvárral » Hájas (különleges)
» Hájastészta » Hamis hájas tészta » Hájas borkorcsolya » Hájas sütemény
» Hájas tészta másképp » Hájas tészta » Ischli fánk » Pite sütőtökkel
» Fügerúd » Foldieper túrótorta » Rákospalotai rétes » Moncsa puFánkja


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.