Tutireceptek.hu fejléc

Sütőben sült fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
6 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 tojás sárgája
5 dkg margarin
lekvár

Elkészítés:
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a szoba hőmérsékletű margarinnal és a tojásokkal összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a cukrot, a vaníliát és a maradék tejet. Jól összegyúrjuk, ha a tészta ragadós, akkor még egy kevés lisztet szórunk hozzá. Mikor megfelelő állagú, letakarjuk és egy órán át kelni hagyjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, nem kell túl vékonynak lennie, majd tetszés szerinti méretre szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a fánkokat, a közepükbe az ujjunkkal, vagy egy pohár aljával kisebb mélyedéseket nyomunk, ide kerül a lekvár. 160 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült megszórhatjuk porcukorral, de enélkül is finom.

Tanácsok:
A fánk finom, de ha nagyon megszívja magát olajjal, akkor már kevésbé ízletes. Azért jó ez a recept, mert a fánk így nem lesz olajos, az állaga kicsit a buktáéra hasonlít. Kóstold meg, biztosan tetszeni fog!


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőben sült túrófánk » Csirkemáj sütőben » Fánk (kenyérsütőben) » Szilvalekvár sütőben
» Spárga sütőben » Sütőben sült spagetti » Csirkemáj grillsütőben » Lángos a sütőben
» Kenyér sütőben » Tojásos szendvics sütőben* » Bundás kenyér sütőben » Sütőben sült marhapörkölt
» Lazac sütőben » Hagymás máj sütőben sütve » Sütőben sült spenótos árpa » Sütőben sült rántott hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.