Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés pitatáskák recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:

50dkg csirkemellfilé
1 evőkanál olaj
12 evőkanál joghurt
2-3 evőkanál mustár,
torma vagy édes fűszerpaprika
4 készen kapható pita
4 db salátalevél
morzsolt kukorica
szeletelt uborka

Elkészítés:
1. lépésként:

A csirkehúst megmossuk,hagyjuk kicsit lecsepegni, majd egészen apróra összevágjuk és az olajon megpirítjuk. Ha kész a hús akkor hagyjuk kihűlni.
Míg a hús hűl közben a joghurtot pici sóval,pici fehér borssal és mustárral vagy tormával, vagy bármivel amit a gyerek szeret jól összekeverjük.

2. lépésként:

A készen kapott pitálat alufóliába csomagolva a tűzhelyen vagy 100 C-fokos sütőben kissé megmelegítjük, majd óvatosan félbevágjuk míg meleg. Mindegyik pita belsejét megkenjük 2-2 evőkanál joghurtos mártással.

3. lépésként:

A salátaleveleket jó alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük. A salátaleveleket a pitákba helyezzük, majd a salátára jön a morzsolt kukorica, erre a felkarikázott uborka és végül a csirkehús. Ízlés szerint meglocsoljuk a joghurtos mártással és már fogyasztható is.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok minden gyereknek és persze szülőnek is egyaránt!


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés paella » Csirkeszárny Orly módra » Csirkés lasagne » Cukkinis csirkeszeletek
» Csirkés enchilada » Csirkesaláta » Csirkeszárnyas egytál » Kentucky csirkeszárny
» Csirkesaslik grillezőknek » Pokoli csirkesült » Csirkés-sonkás rizs » Csirkés Cézár-saláta
» Tejszínes csirkés penne » Csípős pácolt csirkeszárny » Csirkés tortilla » Csirkés-gombás fussili


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.