Tutireceptek.hu fejléc

Csodakrémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20x30 cm-es tepsi kivajazva és kilisztezve az oldala is!

4 tojás
150 g kristálycukor
1 evőkanál víz
125 g olvasztott vaj
115 g liszt
500 ml langyos tej
1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, gázsütőnél 3-as fokozat.
Vegyük külön a tojások sárgáját, és fehérjét.
Robotgép segítségével keverjük össze a tojások sárgáját a cukorral, amíg a keverék habos nem lesz, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, vaníliát, és az átszitált lisztet apránként.
Ezután hozzáadjuk a tejet és a vizet. Ne ijedjünk meg, híg állagú egyveleget kapunk.
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
Ebbe a kemény habba öntsük az előző folyós krémet és egy kézi(!) habverővel óvatosan forgassuk össze. Még mindig lágy és folyós, mint egy darabos palacsintatészta, ne essünk pánikba, így jó!
Öntsük a tésztát a kivajazott és lisztezett (oldalát is!) tepsibe, és süssük 50-60 percig 160 fokon (gáz 3-as fokozat), amíg a tészta teteje aranyszínű nem lesz.
Tepsistől tegyük egy fadeszkára és hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük a hűtőszekrénybe minimum 4 órára, de legjobb, ha egész éjszakára, mert így fog tökéletesen összeállni, megszilárdulni, és könnyen szeletelhető lesz.
Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges diótorta » Bulocski » Vizenkullogó » Marcipán gyorsan
» Márványkuglóf » Gesztenyepürés muffin » Rakott csusztatott palacsinta » Mákkrémes mákos keksz
» Gesztenye gerinc » Édes szerelem » Finom citromos szelet » Yunus-féle Linzer
» Amerikai túrótorta » Radír szelet » Oreo bonbon recept » Almás-diós piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.