Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-meggyes rakott kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 személyre:
1 üveg magozott meggybefőtt
8 dkg cukor
1 ek. étkezési keményítő
20 dkg étcsokoládé
5 dl tejszín
25 dkg mascarpone (vagy krémes túró)
3 dl tej
8 dkg méz
50 dkg kalács

Elkészítés:
A meggyet leszűrjük,a levét a cukor felével felforraljuk.A keményítőt összekeverjük 2 ek. vízzel és besűrítjük a meggylevet.Egyet forralunk rajta,beletesszük a meggyet és hagyjuk kihűlni.
A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk és a kemény habbá vert tejszín felét hozzákeverjük az olvadt csokihoz.
A mascarponét a cukor másik felével kikeverjük és beleforgatjuk a maradék tejszínhabot.
A tejet összemelegítjük a mézzel. A szeletelt kalácsot egyenként belemártjuk a mézes tejbe és egy üveg tál alját kibélelünk vele.
Ráöntjük a meggyet,majd ismét egy áztatott kalács réteg következik.Erre megy a túrókrém,újra kalács és végezetül a csokikrém.


A receptet beküldte: Szafy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos rakott karalábé » Brassói rakott savanyúság » Nyári rakottas » Hagyományos mézeskalács
» Csirkés rakott burgonya » Rakott avokádó » Burgonyával rakott cukkini » Rakott túrós galuska
» Ananászos rakott csirke » Mexikói rakott tészta » Töltött túrókalács » Rakott burgonya gazdagon
» Rakott pacal camembert-rel » Rakott krumpli 2 » Szaharinos kalács » Rakott padlizsán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.