Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokis finomság recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5-5 dkg mazsola,
mandula és mogyoró
1 dl rum
15 dkg csokoládé
8 cl erős kávé
1 kávéskanál őrölt fahéj
12,5 dkg vaj
2,5 dkg pisztácia
3 tojás


Elkészítés:
A mazsolát 20 percre a rumba áztatjuk. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőzben, a kávét és a fahéjat is hozzáadva megolvasztjuk. Habosra keverjük a vajjal, aztán kihűtjük. A mandulát, a mogyorót tepsiben vagy teflon serpenyőben megpirítjuk. A kihűlt csokikrémhez keverjük egyesével a tojássárgákat, majd a mazsolát, a rumot, végül a mandulát, a mogyorót, és a pisztáciát. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és ezt is a krémhez adjuk. Folpackkal az oldalán is kibélelt formába simítjuk, a tetejére is folpackot teszünk, és 5 órát hűtőben pihentetjük. A folpackot levesszük, tálra borítjuk, óvatosan a másik folpackot is eltávolítjuk, és felszeleteljük


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykás finomság » Kekszes finomság » Céklás-csokis piskóta » Piskótás csokiszelet
» Csokis-túrós » Csokis szalámi 2 » Csokis fánk ("Profiterol") » Csokis Palacsintatorta
» Csokis muffin tejszínnel » Csokis magyar pite » Csokis joghurt zabkorpával » Csokis mascarpone-kehely
» Babapiskótás finomság » Csokiskocka » Csokis-habos piskótatorta » Csokis kókuszos süti


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.