Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

vaníliás-csokis karika recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

A formáláshoz

finomliszt
A tésztához

70 dkg finomliszt
1 darab sütőpor
1 mokkáskanál só
1 darab citrom reszelt héja
4 darab tojás
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
25 dkg kristálycukor
25 dkg Rama
A csokoládémázhoz

24 evőkanál kristálycukor
12 evőkanál víz
8 evőkanál keserű kakaópor
4 evőkanál finomliszt
4 evőkanál olaj
pár csepp ecet

Elkészítés:
Elkészítés

A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a kétféle cukorral, a tojásokkal, a citrom reszelt héjával, a sóval és a sütőporral összeforgatott liszttel összegyúrjuk. Kicsit ragacsos marad a tészta, de így jó. Folpackba csomagoljuk és egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap meglisztezett gyúrólapra borítjuk és elfelezzük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ezután 7-8 milliméter vékonyságúra ellapítjuk, majd egy kb. 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A kis tésztakorongok közepét 1-1,5 cm átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki. Az így előkészített karikákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) 12-15 perc alatt megsütjük. Ha negyedórán át sütjük, kicsit szárazabb, kekszesebb lesz, míg 12 perc után inkább omlós. A mázhoz valókat lábasba rakjuk és kevergetve addig melegítjük, míg a cukor fel nem olvad benne, az egész egy sűrű, sima massza nem lesz. A tűzről lehúzzuk, amikor már csak langyos, az olajat és az ecetet is belekeverjük. A vaníliás karikák egyik oldalát belemártjuk, dermedni hagyjuk. Előfordulhat, hogy a csokimáz időközben annyira kihűl, hogy nem lehet belemártani a kis karikákat. Ilyenkor mindössze annyi a teendő, hogy egy kicsit újra megmelegítjük.

Tanácsok:
Tippek

A tészta szaggatásánál leeső darabokat összegyúrva újra kiszaggathatjuk, hogy semennyi se vesszen kárba.Készülhet úgy is, hogy a lisztből 5-6 dkg-ot kiveszünk, s helyette keserű kakaóport keverünk a tésztába, így lesznek csokoládés, pontosabban kakaós karikák belőle.

Készíthetjük kókuszos ízesítéssel is. Ehhez a lisztből 5-6 dkg-ot kiveszünk, s helyette kókuszreszeléket keverünk a tésztába. Amikor a mázba mártjuk, kókuszreszelékbe is belenyomkodjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Linzer karikák » Karácsonyi habkarika » Ananászkarika » Almakarikák bundában
» Házi vaníliás karika » Rakott cukkini karikák » Illatos almakarikák » Rongyos karika
» Diókrémes linzerkarika » Isler vagy linzerkarika » Tunderkarika » Linzerkarika-Ishler
» Citromos kókuszkarika » Csíkos linzerkarikák » Karácsonyi habkarikák » Joghurtos túrókarikák


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.