Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokis Marlenka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta: 100 gr. vaj 2 nagy kanál méz 250 gr. cukor 1 kis kanál ecet 1 nagy kanál szódabikarbóna 2 tojás 700 gr. finomliszt.

Elkészítés:
A szódabikarbónát az ecettel összekeverjük. Egy tálba teszünk vajat, mézet, cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbóna + ecet keverékét. Jól összekeverjük a gázon, majd hozzáadjuk a 2 tojást, s addig keverjük, míg a teteje habos lesz, s az egész massza megbarnul. Levesszük a gázról. Amikor félig kihűlt, hozzáadjuk a lisztet (700 gr.). A tésztát letakarjuk, s meleg helyen 1 órát állni hagyjuk. 7-8 gömböt formálunk belőle. Egyenként vékonyra kinyújtjuk. Megsütjük.

Krém: 200 gr. vaj 1 szalalkáli Aki szereti, mogyorót + 100 gr. konyakot tesz hozzá. A szalalkáli 3 órán át vízben főzzük - kihűtjük, majd vajjal összemixeljük. Hozzáadjuk a mogyorót + konyakot.


A receptet beküldte: Studio64

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos csokiszuflé » Muffin(csokis és Fahéjos) » Csokis cookie » Citromos fehércsokis keksz
» Túrókrémes csokisütemény » Csokis linzer másként » Kétcsokis muffin » Csokis-túrós
» Csokis magyar pite » Csokis pöffeteg » Keserűcsokis fagylalt » Extra csokis muffin
» Csokis banánjégkrém » Csokis kókuszcsók » Csokis mentás jégtorta » Sült csokis golyó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.