Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokis-mogyorós sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg vaj,
15 dkg étcsokoládé és liszt
17,5-17,5 dkg cukor és mogyoró
kevés fahéj
4 tojás
1 dl tejszín
1 kávéskanál szárított élesztő

A díszítéshez
15 szem mogyoró

Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránként beleforgatjuk az élesztővel, fahéjjal összekevert lisztet. A tésztát alufóliával kibélelt, vajjal kikent, hosszúkás vagy őzgerinc formába simítjuk, és nem túl meleg sütőben megsütjük. A sütés félidejében a mogyorót óvatosan a tetejére nyomkodjuk. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük.

Tanácsok:
A tetejét csoki "csíkokkal" vagy csokikrémmel locsolhatjuk meg ha kívánjuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: suzy1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Skandináv sütemény » Csíkos sütemény » Poharas sütemény » Almás-pudingos sütemény
» Brünni sütemény » Irénke süteménye » Beatles sütemény » Kekszes-mákos sütemény
» Dunahullám Sütemény » Nevenincs kakaós sütemény » Apró sütemény » Epres habos sütemény
» Diós teasütemény » Tejfölös sütemény » Angol sütemény » Legegyszerűbb sütemény


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.