Tutireceptek.hu fejléc

Csokis-mogyorós sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg vaj,
15 dkg étcsokoládé és liszt
17,5-17,5 dkg cukor és mogyoró
kevés fahéj
4 tojás
1 dl tejszín
1 kávéskanál szárított élesztő

A díszítéshez
15 szem mogyoró

Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránként beleforgatjuk az élesztővel, fahéjjal összekevert lisztet. A tésztát alufóliával kibélelt, vajjal kikent, hosszúkás vagy őzgerinc formába simítjuk, és nem túl meleg sütőben megsütjük. A sütés félidejében a mogyorót óvatosan a tetejére nyomkodjuk. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük.

Tanácsok:
A tetejét csoki "csíkokkal" vagy csokikrémmel locsolhatjuk meg ha kívánjuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: suzy1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes sütemény » Vitorlás sütemény » Update 1 Kávés teasütemény » Meggyes-pudingos sütemény
» Habos-almás sütemény » Teasütemények » Kevert (kefíres) sütemény » Kirándulók süteménye
» Zita sütemény » Banános kevert sütemény » Hájas sütemény » Teához kávéhoz sütemény
» Három szinű sütemény » Szilveszteri sütemény » Foltos sütemény » Kevert sütemény


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.