Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

.Mandulás sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
•5 evőkanál vagy 75 gramm margarin
•másfél evőkanál vagy 18 gramm cukor
•1 evőkanál vagy 15 milliliter tojásfehérje
•negyed kávéskanál vagy 1,25 milliliter mandulakivonat
•1 kis tálnyi liszt
•nyolcad kávéskanál vagy 0,6 milliliter szódabikarbóna
•1 csipet tisztított borkő
•32 szem mandula

Elkészítés:
1. Egy közepes méretű tálban keverd össze a margarint és a cukrot, amíg egyenletes állagú nem lesz, majd keverd hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot.

2. Kevergetés közben fokozatosan add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a tisztított borkövet.

3. A masszából gyúrj 1,25 centis gömböket, helyezd őket a sütőlapra egymástól legalább 5 centi távolságra, majd egy belisztezett üveg- vagy falappal lapítsd szét őket. Díszítsd a süteményt egy-egy szem mandulával.

4. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

5. Süsd a tésztát 8-10 percig, amíg enyhén barna lesz a felülete.

6. A sütőből kivéve 3 percig hagyd állni a süteményt, majd rakja át egy tálba hűlni.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás őzgerinc sütemény » Rácsos sütemény » Laci süteménye » Áfonyás teasütemény
» Kekszes-almás sütemény » Angol teasütemény » Barackos sütemény » Szilvás-mazsolás sütemény
» Túrókrémes sütemény » Tejfölös-pudingos sütemény » Dóra süteménye » Raffaello -krémes sütemény
» Mázas sütemény » Pudingos barackos sütemény » Apró sütemény 2. » Meggyes-mákos sütemény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.