| Csokis őzgerinc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg margarin 25 dkg cukor 20 dkg liszt 20 dkg dió 6 db tojás 1 csomag sütőpor 1 csomag van.cukor 1 kk.reszelt citromhéj a mázhoz 20 dkg tortabevonó Elkészítés: Habosra keverjük a margarint a cukorral, egyenként közékeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztet, sütőport, van.cukrot, citromhéjat és a durvára vágott diót. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Őzgerincformába öntjük, és forró, kb. 200 °C-os sütőbe toljuk, a tüzet mérsékeljük kb. 180 °C-ra, így sütjük tűpróbáig! Még melegen deszkára borítjuk, és bevonjuk az olvasztott tortabevonóval. Tanácsok: Ez az adag két őzgerincformába fér bele! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: feriberni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |