Tutireceptek.hu fejléc

Csokis-mogyorós keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
37 dkg étcsokoládé
100 g vaj
1 teáskanál feketekávé
2 db tojás
15 dkg cukor
23 dkg finomliszt
0.5 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál vanília aroma
5 dkg törökmogyoró
4 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:
Az étcsokiból elveszünk 23 dkg-ot, és egy hőálló tálban (gőz fölött, vagy mikróban) felolvasztjuk a vajjal és a kávéval.
Egy másik tálban közben felverjük a tojásokat a cukorral. Ha a csoki teljesen felolvadt és ki is hűlt, akkor hozzáadhatjuk a tojásokhoz, és jól elkeverjük.
Majd hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A maradék csokiból elveszünk 9 dkg-ot, apró darabokra vagdossuk, amit szintén a masszához adunk. Végül a mogyorót is felaprítjuk, és hozzáadjuk a tésztához a vaníliával együtt, és jól elkeverjük az egészet, de vigyázunk, hogy ne dolgozzuk túl.
A tésztából kanállal kis halmokat teszünk egy sütőpapírral kibélelt tepsire. 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük őket. (Mérettől függ az idő, én szeretek kicsi sütiket csinálni, és nálam elég volt a 10 perc bőven.) Ha kész, fémrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha a sütikék kihűltek, akkor felolvaszthatjuk a fehér csokit, habzsákba vagy sima kis zacskóba átöntjük, apró lyukat vágunk a végére, és csíkokat nyomunk a sütik tetejére. Ugyanezt megismételjük a fehér csokival is, majd hagyjuk megszilárdulni a csokikat.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kekszes túrós piramis » Zabpehelyhes keksz » Pötyike (csokiskeksz) » Mandulás kekszgolyó
» Puncsos keksz-szelet » Kakaós rostkeksz » Csokoládés kekszsütemény » Sajtos keksz II.
» Könnyű Keksztorta » Gesztenyés keksztorta » Töltött keksz II. » Habos-kekszes
» Mogyorós-zabpelyhes keksz » Kakaós zabkeksz » Kétszínű keksz » Csavart, kétszínű keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.