Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés-céklás sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3/4 pohár liszt

1/2 teáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

1/2 pohár cukor

3 db tojás

fél pohár étolaj

1/2 pohár reszelt főtt cékla

1 tábla keserű csoki

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A méréshez használt pohár űrtartalma 250 ml.

Vízgőz felett egy kis edényben olvasszuk fel a csokoládét. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.

Másik keverőedénybe tegyük bele a tojásokat, a cukrot és az olajat. Habverővel keverjük körülbelül két percig, majd keverjük hozzá a megfőzött és lereszelt céklát, az olvasztott csokoládét és a vaníliás cukrot. Utána óvatosan dolgozzuk bele a lisztes keveréket. Jól kiolajozott és liszttel meghintett közepes méretű tepsiben 150 fokon legalább 25-30 percig süssük. Mielőtt kivennénk a sütőből, célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni. Ha a tésztába szúrt fogvájóra már nem ragad a sütemény tésztája, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a süteményünk. Hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockára, tetejét porcukorral hintsük meg.

Süthetjük muffin sütőformában is.


A receptet beküldte: deakilona72@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kevert (kefíres) sütemény » Fahéjas-szilvás sütemény » Meggyes-joghurtos sütemény » Epres habos sütemény
» Epres tejfölös sütemény » Rumos kétszínű sütemény » Mákos-diós sütemény » Apró sós fitt sütemény
» Csíkos sütemény(Kata-féle) » Finom szilvás sütemény » Csokis-diós sütemény » Joghurtos sütemény
» Vörösáfonyás péksütemény » Cukkinis sütemény » Poharas sütemény » Csokis tejszínes sütemény


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.