Tutireceptek.hu fejléc

Diós-csokoládés keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25dkg finomliszt, egy-egy késhegynyi sütőpor és só, 25dkg cukor, 25dkg finomra darált dió, 10dkg durvára vágott dió, 2 tojás, 20dkg margarin, 20dkg étcsoki. a tepsi kikenéséhez: zsír és liszt.

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral meg a sóval összekeverjük, majd a cukorral, a dióval, a tojásokkal meg a szobahőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk. a csokoládét apró kockákra vágjuk, és a tésztába keverjük. dió nagyságú gömböket formálunk belőle, ezekből 5x4-et zsírozott, lisztezett tepsire rakosgatunk. előmelegített sütőben, közepesnél erősebb lánggal kb 10 percig sütjük,ezalatt szétterülve megsülnek.

Tanácsok:
Száraz helyen sokáig eláll!

Kalóriatartalom: egy d kcal

A receptet beküldte: LoLiNa

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes keksz alappal » Gyömbéres-narancsos keksz » Graham keksz » Legcsokisabb csokis keksz
» Csokis rost keksz » Körtés zabkeksz (vegan) » Húsvéti (keksz)tojás » Kekszes madártej
» Anzac keksz » Ropogós mézes keksz » Kekszes-túrós szelet » Mandulás-csokis keksz
» Tejfölös kekszcsoda » Albert kekszes édesség » Andi kekszes sütije » Sütés nélküli édes keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.