Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós pozsonyi kifli recept

Kategória:


Hozzávalók:
A tésztához:

40 dkg liszt
fél zacskó sütőpor
15 dkg vaj
5 dkg édesítő
1 csipet só
2 tojássárgája
2 ek tejföl
2 mk szárított élesztő

Kenéshez:

2 tojás

A töltelékhez:

50 dkg dió
3 ek narancslekvár
1 narancs reszelt héja
3 dkg édesítő
pár csepp vaníliakivonat
2 dl tej

Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. Az összes hozzávalót egy lábosban megfőzünk. (Először csak 1,5 dl tejet tettem bele, de mivel túl sűrűnek találtam, hozzáadtam a többit is.) Amíg a tésztát gyúrjuk, pihentetjük, a töltelék is kihűl.
Ezalatt a lisztet, a sütőport, a sót, és az édesítőt egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a kis darabokra vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a tejfölt, az élesztőt és a tojások sárgáját, és gyorsan összegyúrjuk. (Ilyenkor, ha nem áll össze, lehet bele tenni még egy kis tejfölt.) Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni 1/2 órát.
Ezután kis darabkákat csippentünk le a tésztából, igyekezve, hogy egyformák legyenek, és oválisra nyújtjuk őket, a széleiket körbekenjük tojásfehérjével. A tölteléket egy csíkban rákenjük, feltekerjük, kicsit meghajlítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket úgy, hogy alulra kerüljön az a rész, ahol összeér a tészta. Tojássárgájával lekenjük a kifliket, és jó fél óráig letakaratlanul hagyjuk száradni. Amikor már száraz, lekenjük tojásfehérjével, és ezzel is hagyjuk megszáradni. (A recept szerint ekkor hűvös helyre kellett volna tenni, de a lakásomban hűvös helyet nem találtam. Lehet, hogy ezért nem lett elég márványos.)
A kiflik oldalát egy vékony hústűvel megszurkáljuk, hogy ne repedjenek szét, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kifli mindenhez » Hamishájas kifli » Üreges kifli » Diós, mákos hókifli
» Töltött sült kifli » Krumplis kiflik » Sajtos kifli Emy módra » Tarka kifli
» Mandulás vagy diós kifli » Vaníliás-diós kifli » Tepertyűs kifli » Gyömölcsös töltött kifli
» Mákos kifli (Diós) » Kiflicske » Finom sós kifli » Mandulás kifli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.