Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymás-sajtos kifli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
1 evőkanál cukor
vaj
1 dl olaj

őrölt fehérbors
medvehagyma
A tetejére:
tojás
sajt

Elkészítés:
A tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez 1 teáskanál sót teszünk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olajat. Összedolgozzuk, és fél órát kelesztjük.

A sajtot megreszeljük, a medvahagymát aprítjuk.

A megkelt tésztát köralakúra kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, majd derelyevágóval cikkekre vágjuk. A közepébe teszük a darabolt medvehagymát, borsozzuk. A körcikkeket feltekerjük.

A kifilket tepsibe helyezzük, tojással megkenjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen megsütjük. Hogy szép színt kapjon, a végén bekapcsolhatjuk a felső grillt is.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémes kiflik » Sajtos pogácsa, kifli » Sörkifli lekvárral töltve » Fehér kifli
» Sonkás kifli II. » Rántott töltött kifli » Ínyenc kifli húsvétra » Gombás kiflik
» Sóskifli 1932-ből » Töltött kifli másképp » Kiflis édesség » Diós hókifli
» Sajtos sörkifli 2 » Kifli mindenhez » Kókuszos kiskiflik » Burgonyás teakifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.