Tutireceptek.hu fejléc

Diós, vagy mákos rácsos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
1 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg kristálycukor
fél citrom leve és reszelt héja
A töltelékhez:
15 dkg kristálycukor
3 tojássárgája
15 dkg darált dió vagy mák
a 3 tojás felvert habja
baracklekvár

Elkészítés:
A tésztához válókat összegyúrjuk, és 1 órát pihenni hagyjuk. Elfelezzük, a tészta egyik felét kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tepsit. A töltelékhez valókat kikeverjük, utoljára adjuk hozzá a felvert habot. A kinyújtott tésztára baracklekvárt kenünk, erre az elkészített tölteléket.Ha mákkal készited, akkor egy kis reszelt citromhéjjatat tegyél bele. A megmaradt tésztából rácsokat teszünk rá, és megkenjük tojássárgával. Közepes tűzön aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos szelet » Kekszes-mákos sütemény » Mákos kifli (update 2) » Bográcsos - Pásztorleves
» Mákos-köles süti » Diós, mákos hókifli » Szirupos-mákos kalács » Diós-rácsos
» Mákos-répás metélt » Kókuszos rácsos szelet » Vaniliahabos mákos szelet » Habos mákos lepény
» Falusi mákos » Mákos zsemle » Bográcsos székelykáposzta » Rácsos almás Ági módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.