Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós, vagy mákos rácsos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
1 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg kristálycukor
fél citrom leve és reszelt héja
A töltelékhez:
15 dkg kristálycukor
3 tojássárgája
15 dkg darált dió vagy mák
a 3 tojás felvert habja
baracklekvár

Elkészítés:
A tésztához válókat összegyúrjuk, és 1 órát pihenni hagyjuk. Elfelezzük, a tészta egyik felét kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tepsit. A töltelékhez valókat kikeverjük, utoljára adjuk hozzá a felvert habot. A kinyújtott tésztára baracklekvárt kenünk, erre az elkészített tölteléket.Ha mákkal készited, akkor egy kis reszelt citromhéjjatat tegyél bele. A megmaradt tésztából rácsokat teszünk rá, és megkenjük tojássárgával. Közepes tűzön aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kevert mákos citromkrémmel » Habkönnyű mákos » Update1 mákos süti » Sajtos-mákos rudak
» Meggyes mákos pite » Almás-túrós rácsos szelet » Császártöltési mákos guba » Mézes-mákos guba
» Rácsos linzer Ági módra » Mákos krémes » Mákos lütyü » Mákos koszorú
» Bögrés mákos süti » Mákos bobajka » Vaniliahabos mákos szelet » Mákos csók


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.