Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós-mákos guba torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
3 darab tojás
3 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
3 evőkanál cukor

A mákos gubához:
7 darab száraz kifli
8 dl tej
3 db tojás
10 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
20 dkg darált mák
1 darab citrom héja reszelve

A diós gubához:
7 darab száraz kifli
8 dl tej
3 db tojás
10 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
20 dkg darált dió
1 darab citrom héja reszelve

A krémhez:
4 darab tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
4 dl tej
15 dkg margarin
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
baracklekvár
szemes mák
diószemek

Elkészítés:
1. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a margarint összemelegítjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos margarinos tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáadjuk a citromhéjat, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük. Ráöntjük a kiflikarikákra, és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot. A diós gubát is elkészítjük, ugyanezzel a metódussal.

2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, végül beleforgatjuk a lisztet.. Egy 20x30-as sütőt kibélelünk szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 180 fokon kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kész, sütőpapírostul kivesszük a tepsiből, és egy rácson kihűtjük.

3. A piskóta tepsijét elmossuk, egy szilikonos sütőpapírral kibéleljük, majd felváltva belenyomkodjuk a mákos és diós (guba)masszát, és 170 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. A piskótát megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a megsült és kihűlt gubánkat .

4. A krémhez a tojásokat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet. Először egy keveset merünk belőle a tojásos keverékhez (hőkiegyenlítés miatt), majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a margarinnal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a mákos és diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.

5. A habtejszínt felverjük a két evőkanál porcukorral és a habfixálóval, majd habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a süti tetejére. Díszítésnek megszórjuk mákkal, és egész diószemekkel.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütés nélküli almás torta » Pilletorta » Mascarponetorta » Fűszeres halva torta
» Focitorta » Naptorta » Mikulástorta » Mazsolás túrótorta
» Vörös bolygó torta » Ribizlis joghurttorta » Kávékrémes gyümölcstorta » Narancsos mascarponetorta
» Eperjoghurtos torta » Lime-os túrótorta » Szalonnás torta » Puncs torta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.