Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Édes bundáskenyér ribizlivel recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
4 személyre:
25dkg fehér kenyér
4 tojás
2,5dl tej
2,5dl tejszín
2 evőkanál vaniliás cukor
5 evőkanál ribizli zselé
60dkg vegyes bogyós gyümölcs (fagyasztott)
3 evőkanál olvasztott vaj
10dkg zsemlemorzsa
10dkg darált mogyoró

Elkészítés:
A kenyeret 8 szeletre vágjuk. A tojásokat elkeverjük a tejjel, a tejszínnel és 1 evőkanál vaniliás cukorral. A kenyeret egy lapos formába tesszük, átitatjuk a tojásos tejjel, megforgatjuk, hogy jól beszívja.
A ribizlizselét felforrósítjuk, hozzáadjuk a gyümölcsöket, felforraljuk, majd kihűtjük.
Az olvasztott vajat egy nagy serpenyőben megmelegítjük.
A kenyérszeleteket először a zsemlemorzsában, majd a mogyoróba forgatjuk, és közepes lángon mindkét oldalát 3 percig sütjük.
Az édes bundáskenyeret a gyümölccsel tálaljuk, meghintve a maradék vaniliás cukorral.
Vanilia mártás is illik hozzá.

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriatartalom: 870 kcal

A receptet beküldte: szuzy48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott bundáskenyér » Töltött bundáskenyér » Bundáskenyér másként » Bundáskenyér-szerintem
» Bundáskenyér szalonnával » Bundáskenyér sütőben » Sajtos bundáskenyér » Bundáskenyér (máshogy)
» Málnalekváros bundáskenyér » Sonkás sajtos bundáskenyér » Bundáskenyér ízesen » Édes bundáskenyér
» Bundáskenyér tuningolva » Sajtkrémes bundáskenyér » Édes mézes bundáskenyér » Párizsi bundáskenyér


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.