Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bundáskenyér másként recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg)
5 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 dl tej
2 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
1 gerezd hagyma">fokhagyma
ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág
a tepsihez 2 evőkanál olaj

Elkészítés:
a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát. minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom.

Tanácsok:
Saláta vagy savanyúság illik hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Szafy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Somlói piskóta másként » Görög bifsztek másként » Szalámis tekercs másként » Bundáskenyér-szerintem
» Padlizsánkrém másként » Sütőtökös süti másként » Oldalas másként » Kávélikőr másként
» Gesztenyés bejgli másként » Epres túrótorta - másként » Diós golyó másként » Túrófánk másként
» Diós csók másként » Őszibarack leves másként » Hamis majonéz másként » Minestrone leves másként


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.