| Édes puliszka sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 liter tej 25 dkg kukoricadara 10 dkg mazsola 10 dkg szőlő 2 db körte 1 db citrom 1 db narancs 15 dkg méz 10 dkg porcukor 1 db vaníliarúd ½ liter tejszín 1 csipet só olaj Elkészítés: A tejet kevés vízzel felforraljuk, elkeverjük benne a kukoricadarát, és adunk hozzá 10 dkg mézet, illetve mazsolát. Miután megfőtt, legalább másfél órára félretesszük, és kihűtjük. Forró, cukros vízbe vaníliarudat teszünk, hozzáadjuk a felkockázott körtét, a szőlőt, a felcsíkozott narancs- és citromhéjat, és újraforrásig főzzük. A kihűlt puliszkába belekeverjük a forrázott gyümölcsöket, 5 dkg és 10 dkg porcukrot adunk hozzá. A tejszínből habot verünk, egy részével lazítjuk a tésztát. A masszát olajjal kikent tortaformában egyenletesen eloszlatjuk, tetejére tejszínhabot kenünk, és további két óra hosszára hűtőbe helyezzük. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |