Tutireceptek.hu fejléc

Édes puliszka sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 liter tej
25 dkg kukoricadara
10 dkg mazsola
10 dkg szőlő
2 db körte
1 db citrom
1 db narancs
15 dkg méz
10 dkg porcukor
1 db vaníliarúd
½ liter tejszín
1 csipet só
olaj

Elkészítés:
A tejet kevés vízzel felforraljuk, elkeverjük benne a kukoricadarát, és adunk hozzá 10 dkg mézet, illetve mazsolát. Miután megfőtt, legalább másfél órára félretesszük, és kihűtjük.

Forró, cukros vízbe vaníliarudat teszünk, hozzáadjuk a felkockázott körtét, a szőlőt, a felcsíkozott narancs- és citromhéjat, és újraforrásig főzzük.

A kihűlt puliszkába belekeverjük a forrázott gyümölcsöket, 5 dkg és 10 dkg porcukrot adunk hozzá. A tejszínből habot verünk, egy részével lazítjuk a tésztát.

A masszát olajjal kikent tortaformában egyenletesen eloszlatjuk, tetejére tejszínhabot kenünk, és további két óra hosszára hűtőbe helyezzük.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojás nélküli sütemény » Kókuszos sütemény » Dunahullám Sütemény » Töltött kókuszos sütemény
» Lagzis barack aprósütemény » Egyszerű túrós sütemény » Kókuszos aprósütemény » Kefíres szilvás sütemény
» Citromkrémes sütemény » Pöttyös sütemény » Málnaízű darás sütemény » Meggyes hullámos sütemény
» Kati kráter süteménye » Kekszes-almás sütemény » Szalámis puliszka sajttal » Üdítős sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.