Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Édes puliszka sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 liter tej
25 dkg kukoricadara
10 dkg mazsola
10 dkg szőlő
2 db körte
1 db citrom
1 db narancs
15 dkg méz
10 dkg porcukor
1 db vaníliarúd
½ liter tejszín
1 csipet só
olaj

Elkészítés:
A tejet kevés vízzel felforraljuk, elkeverjük benne a kukoricadarát, és adunk hozzá 10 dkg mézet, illetve mazsolát. Miután megfőtt, legalább másfél órára félretesszük, és kihűtjük.

Forró, cukros vízbe vaníliarudat teszünk, hozzáadjuk a felkockázott körtét, a szőlőt, a felcsíkozott narancs- és citromhéjat, és újraforrásig főzzük.

A kihűlt puliszkába belekeverjük a forrázott gyümölcsöket, 5 dkg és 10 dkg porcukrot adunk hozzá. A tejszínből habot verünk, egy részével lazítjuk a tésztát.

A masszát olajjal kikent tortaformában egyenletesen eloszlatjuk, tetejére tejszínhabot kenünk, és további két óra hosszára hűtőbe helyezzük.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos csészés sütemény » Üdítős -kólás sütemény » Nevenincs kakaós sütemény » Zabpelyhes almás sütemény
» Puliszka köret » Almás-habos sütemény » Almás-Túrós Sütemény » Bögrés-almás sütemény
» Angol sütemény » Finom meggyes sütemény » Málnaízű darás sütemény » Fahéjas teasütemény
» Szalámis puliszka sajttal » Zebra sütemény » Királyi sütemény » Lagzis barack aprósütemény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.