Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pöttyös sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskóta:

4 tojásból fehér piskóta
4 tojásból kakaóval barna piskóta

Krém:

2 csomag vaníliás puding
1 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
7,5 dl tej
25 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor

Töltelék:

20 dkg darált keksz
1 evőkanál baracklekvár
0,5 dl rum
1 evőkanál kakaó
25 dkg gesztenyemassza
kevés tej

Elkészítés:
A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk.

A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk porcukorral habosra kevert Rama margarint.

A töltelékhez a darált kekszet, a baracklekvárt, a rumot, az átszitált kakaót,az áttört gesztenyemasszát a tejjel összegyúrjuk. Jól összedolgozzuk és 6 rudat sodrunk belőle.

A piskótát megkenjük a krém 1/3-ával, ráfektetjük a gesztenyerudacskákat és rákenjük a krém többi részét úgy, hogy a rudak között is jól kitöltsük a részeket. Befedjük a másik lappal és tetszés szerint csokimázzal vagy öntettel, bármivel díszíthetjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paplan sütemény » Viktória sütemény » Fehérvári sütemény » Rumos kétszínű sütemény
» Szilveszteri sütemény » Fahéjas-szilvás sütemény » Nevenincs kakaós sütemény » 13 kanalas sütemény
» Királyok süteménye » Pöttyöske » Skandináv sütemény » Finom habos sütemény
» Brünni sütemény » Teasütemények » Mázas sütemény » Francia habos sütemény


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.