Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egg nog (Meleg tojáslikőr) recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
6 dl tej
6 tojássárgája
15-20 dkg cukor
1,5 dl rum
1,5 dl brandy
1 vaníliarúd
frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A tejhez hozzáadjuk a hosszában félbevágott a vanília rudat, felforraljuk, majd körülbelül 20 percig lefedve félretesszük. Szűrjük le a vaníliás tejet, majd forráspontig melegítsük újra. Közben egy nagyobb keverőtálban kézi habverővel keverjük össze a tojás sárgákat a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a meleg tejet, és folyamatosan keverjük az egészet. A keveréket visszaöntjük a tejeslábosba és takaréklángon kevergetve kicsit besűrítjük, majd beleöntjük a brandyt és a rumot, aztán félretesszük hűlni. Végül a hűtőbe tesszük pihentetni. Fogyasztás előtt melegítsük meg, ha besűrűsödött volna, akkor tejjel hígíthatjuk. Tejszínhabbal és arra reszelt szerecsendióval díszítsük.


A receptet beküldte: Orshy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojáslikőrös puncs » Serpenyős melegszendvics » Pikáns melegszendvicskrém » Francia melegszendvics
» Tojáslikőrös szelet » Kiadós meleg szendó » Meleg gyümölcssaláta » Tojáslikőrös tortácska
» Zabos melegszendvics » Pizzás melegszendvics » Ananászos melegszendvics » Tojáslikőr házilag
» Tojáslikőrös képviselőfánk » Savanyú tojás melegen » Kata féle Tojáslikőr » Heni melegszendvicskréme


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.