Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egg nog (Meleg tojáslikőr) recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
6 dl tej
6 tojássárgája
15-20 dkg cukor
1,5 dl rum
1,5 dl brandy
1 vaníliarúd
frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A tejhez hozzáadjuk a hosszában félbevágott a vanília rudat, felforraljuk, majd körülbelül 20 percig lefedve félretesszük. Szűrjük le a vaníliás tejet, majd forráspontig melegítsük újra. Közben egy nagyobb keverőtálban kézi habverővel keverjük össze a tojás sárgákat a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a meleg tejet, és folyamatosan keverjük az egészet. A keveréket visszaöntjük a tejeslábosba és takaréklángon kevergetve kicsit besűrítjük, majd beleöntjük a brandyt és a rumot, aztán félretesszük hűlni. Végül a hűtőbe tesszük pihentetni. Fogyasztás előtt melegítsük meg, ha besűrűsödött volna, akkor tejjel hígíthatjuk. Tejszínhabbal és arra reszelt szerecsendióval díszítsük.


A receptet beküldte: Orshy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Avokádós melegszendvics » Tojáslikőrös kuglóf » Tojáslikőr 2 » Tojáslikőrös képviselőfánk
» Serpenyős melegszendvics » Heni melegszendvicskréme » Meleg babsaláta » Párizsis melegszendvics
» Olasz melegszendvics II. » A mi gazpachonk - melegen » Melegszendvics gazdagon » Meleg mezes tej
» Spárgás melegszendvics » Húsos melegszendvics » Konyakos-likőrös melegítő » Zabos melegszendvics


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.