Tutireceptek.hu fejléc

Emeletes diós sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Az első réteghez:

1 csipet só
fél csomag sütőpor
1 db tojás
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
20 dkg finomliszt
2 ek tejföl

A második réteghez:

6 ek házi baracklekvár
20 dkg darált dió
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja

A harmadik réteghez:

3 db tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
1 kk sütőpor

Elkészítés:
Az első réteg elkészítése:
A a vajat hozzámorzsoljuk a liszthez, majd összegyúrjuk az első réteg többi hozzávalójával. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőpapírral fedett tepsit.

A második réteg:
A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.

A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket.

A harmadik réteg:
A felső réteg egy piskóta lesz: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a sütőporos lisztet.

Ráöntjük a diós réteg tetejére.

170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc)

Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Áfonyás teasütemény » Diétás gyümölcssütemény » Narancsos sütemény » Ünnepi sütemény citromosan
» Királyi sütemény » Csokis málnás sütemény » Túros sütemény » Finom habos sütemény
» Viktória sütemény » Citromos áfonyás sütemény » Anzac sütemény » Sajtos sütemény
» Bögrés- mákos sütemény » Kevert sütemény » Kefíres szilvás sütemény » Édes puliszka sütemény


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.