Tutireceptek.hu fejléc

Eperszörp, málnaszörp, ribizkeszörp hidegen. recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 kgr eper
2 dl viz
2dkg citromsav/gyógyszertári/
cokor
szalicil kevés /gyógyszertári/

Elkészítés:
Az eperre megtisztitás után ,
beletesszük a vizet acitromsavat és a szalicilt.Egynapig állni hagyjuk. Majd az egész szemeket lemerjük a lét levesszürön átcsorgatjuk és ahány liter a lé annyiszor 60-80 dk cukrot rakunk bele.Ha a cukor elolvad dunctos üvegbe őntjük tetejére késhegynyi szalicilt szorunk majd ruhával letakarjuk,majd pár nap mulva csavaros tetővel lezárjuk nemromlik meg bármeddig eláll.Probáld ki nem bánod meg.

Tanácsok:
minden lédus gyümölcsöt lehet hidegen eltenni.Megmosni 1 kg hoz 2- 3.5 dl vizet 2 dkg citromsavat , szalicilt tenni bele egy nap állni hagyni,a gyümölcsöt lemerni, átszürni először nagyobb lyuku szürővel majd levesszürön, átcsorgatni.Ahány liter a lé annyiszor 70-80 dkg cukrot tegyél bele.Ne törd és ne mixerezd a gyümölcsöt mert a citromsav kiemeli a levét és szép tiszta lesz. A fennmaradó gyümölcsöt ha magos paszirozd át tegyél bele dzsemfix befőzőt a tasak utasitása szerinti mennyiséget és forrald fel,a cukrot izlés szerint tegyél bele,ujra forrás után pár perc és kész finom lekvárt készithetsz.


A receptet beküldte: yrisz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eperszörp » Málnaszörp » Devil's own » Kamikaze 2
» Buborékos áfonyalé » Házikészítésű Kubu » Szilvás joghurt » Bodza ivólé
» Kumquat likőr » Spazz » Black Army » Vodka naranccsal
» Luigi » Doralto » Mentás Mojito » Fancy ohio


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.