Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

.Epertiramisu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 1 citrom leve
- 1 tasak vaníliás cukor
- 6 evőkanál narancslikőr
- 15 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg natúr joghurt
- 3 evőkanál porcukor
- A díszítéshez:
- citromfű

Elkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 10 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kis darabokra vágjuk.

A citromlevet felforraljuk a vaníliás cukorral. Belekeverjük a likőrt, és mély tányérba öntjük. A babapiskóták felét megforgatjuk ebben a lében, és kibéleljük velük egy lapos tál alját. A mascarponét simára keverjük a joghurttal és a porcukorral. Erre egy réteg epret és egy réteg mascarponés krémet teszünk. A maradék piskótát is a likőrös lébe mártjuk, és befedjük vele a krémet. Rárakjuk a maradék epret, és bevonjuk a maradék mascarponével. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a félretett eperszemekkel és a citromfűvel díszítjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott tejbe gríz » Maffin alaprecept » Fahéjas korongok » Mézesszelet
» Meggyes kefírkocka » Tejfeles meggyes süti... » Sarokház /100 éves recept/ » Almás cobbler
» Kavart almás másképpen » Túrós gyümölcsös felfújt » Avokádókrém málnaöntettel » Linda Pudingos sütije
» Berlini szelet » Vizes piskóta » Gyümölcsös túrótorta 2 » Fordított ananásztorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.