Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos csörögefánk. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
*10 dkg Rama
*5 dkg cukor
*2 tojássárgája
*35 dkg liszt
*1 dkg élesztő
*1 kis kanál rum
*csipetnyi só
*olaj a kisütéshez

Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejjel és kevés cukorral keverjük össze,a Rama-t olvasszuk fel.Az élesztőt öntsük a liszt közepébe, szórjunk rá kevéske lisztet és hagyjuk megkelni.Rakjuk közé a többi hozzávalót-cukor,tojássárgája,csipetnyi só-,és gyúrjunk egy lágy tésztát,egy órát pihentessük,majd nyújtsuk ki vékonyra.Vágjuk 1 cm-es csíkokra és kössük laza masnikra.Forrósítsuk fel az olajat, és benne a fánkokat mindkét oldalról süssük ki.Porcukorral hintsük meg, és lekvárral tálaljuk.

Villany főzőlap:3-2. fokozat
Gáz főzőlap:ha már forró,takarékon

Sütési idő:oldalanként kb. 2 perc


A receptet beküldte: white_angel_bandita_19


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis-tojásos saláta » Tojásos húskenyér » Szalonnás, tojásos krumpli » Tojásos juhtúró
» Tojásos egytálétel » Tojásos kenő » Tojásos fasírt » Tojásos rakottkarfiol
» Rizses-tojásos gomba » Sajtos-tojásos rizs » Tojásos patisszon » Tojásos paprika
» Tükörtojásos pirítós » Tojásos uborkasaláta » Tojásos karfiol » Tojásos kosárkák


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.