Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas-almás kiflik recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg Rama sütőmargarin,
50 dkg liszt,
3 dkg cukor,
1 db tojás,
1 dl tej,
1 kávéskanál só,
margarin a tepsi kikenéséhez.

A töltelékhez:
1,5 kg alma,
10 dkg cukor,
fahéj,
porcukor.

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és kb. fél órát letakarva pihentetjük.
Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A tésztát kinyújtjuk, kör alakú kiszúróformával (vagy egy pohárral) kerek formákat szaggatunk, a kapott formát kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével. A kifliket 2 cm-es távolságban margarinnal kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom sós kiflik » Sajttal töltött kiflik » Kiflikoch 2 » Margarinos kiflik
» Kókuszos kiskiflik » Sajtkrémes kiflik » Kiflikoch > » Káposztás kiflik
» Krumplis kiflik » Meggyes kiflik » Hókiflik » Mogyorós vagy diós kiflike
» Sós-sajtos kiflike » Fahéjas-almás kuglóf » Kiflikoch » Sajtos kiflik 2.


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.