Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas-almás kiflik recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg Rama sütőmargarin,
50 dkg liszt,
3 dkg cukor,
1 db tojás,
1 dl tej,
1 kávéskanál só,
margarin a tepsi kikenéséhez.

A töltelékhez:
1,5 kg alma,
10 dkg cukor,
fahéj,
porcukor.

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és kb. fél órát letakarva pihentetjük.
Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A tésztát kinyújtjuk, kör alakú kiszúróformával (vagy egy pohárral) kerek formákat szaggatunk, a kapott formát kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével. A kifliket 2 cm-es távolságban margarinnal kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kiflikoch » Virslis kiflik » Tekercselt virslis kiflik » Omlós kapros-túrós kiflik
» Sós-sajtos kiflike » Kefíres kiflik » Pooh tésztából édes kiflik » Diós kiskiflik
» Sajttal töltött kiflik » Vaníliás kiflik » Gombás kiflik » Krumplis kiflik
» Sajtos kiflik 2. » Mogyorós vagy diós kiflike » Sajtos kiflik » Kiflikoch >


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.