Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fenyőrügy üdítő recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1,5L friss világoszöld fenyőrügy (április-májusba szedhető) ezüst-luc-vörös-erdei fenyőből
3L víz
1kg cukor
1 ek citromsav
ha valaki télre szeretné elrakni akkor tartósító

Elkészítés:
A vízből, cukorból szirupot kell főzni, majd jöhet bele a fenyőrügy. Ha elvesztette szép üde zöld színét akkor le lehet venni a tűzről és jöhet a citromsav.HA kihűlt érdemes leszűrni.
Higítva hidegen, melegen iható.
HA valaki télre szeretné elrakni akkor száraz dunsztba+tartósítószerrel ugyanúgy eltartható minta bodza.

Tanácsok:
Tudom kicsit furán hangzik, hogy fenyőrügyből üdítő, de Erdélyben ez olyan természetes dolog mint a bodza. Állítólag torokfájásra nagyon jó. Érdemes kipróbálni. Természetesen a cukor, citromsav ízlés szerint variálható. Én elkészítettem édesítővel is, úgy is finom.

HA VALAKI KIPRÓBÁLTA PRIVÁTBA VÁROM A VÉLEMÉNYT! :)

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Kátya99


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Üdítős tészta » Üdítős, túrós süti » Üdítős szelet » Pezsgős málnaüdítő
» Mentás bodza üdítő » Üdítős sütemény » Üdítősszelet » Narancsjég-üdítő
» ÜdÍtŐ szeletke » Fenyörügy méz » Üdítős -kólás sütemény » Üdítő szelet
» A jól bevált üdítős szelet » Gluténmentes üdítő szelet! » Rostos üdítőital » Badel 70


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.