Tutireceptek.hu fejléc

Fenyőrügy üdítő recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1,5L friss világoszöld fenyőrügy (április-májusba szedhető) ezüst-luc-vörös-erdei fenyőből
3L víz
1kg cukor
1 ek citromsav
ha valaki télre szeretné elrakni akkor tartósító

Elkészítés:
A vízből, cukorból szirupot kell főzni, majd jöhet bele a fenyőrügy. Ha elvesztette szép üde zöld színét akkor le lehet venni a tűzről és jöhet a citromsav.HA kihűlt érdemes leszűrni.
Higítva hidegen, melegen iható.
HA valaki télre szeretné elrakni akkor száraz dunsztba+tartósítószerrel ugyanúgy eltartható minta bodza.

Tanácsok:
Tudom kicsit furán hangzik, hogy fenyőrügyből üdítő, de Erdélyben ez olyan természetes dolog mint a bodza. Állítólag torokfájásra nagyon jó. Érdemes kipróbálni. Természetesen a cukor, citromsav ízlés szerint variálható. Én elkészítettem édesítővel is, úgy is finom.

HA VALAKI KIPRÓBÁLTA PRIVÁTBA VÁROM A VÉLEMÉNYT! :)

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Kátya99


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mentás bodza üdítő » Üdítős -kólás sütemény » Gluténmentes üdítő szelet! » Rostos üdítőital
» Üdítős tészta » Üdítős sütemény » Üdítős szelet » A jól bevált üdítős szelet
» Narancsjég-üdítő » Üdítősszelet » Üdítős, túrós süti » ÜdÍtŐ szeletke
» Pezsgős málnaüdítő » Fenyörügy méz » Üdítő szelet » Martini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.