| Pezsgős málnaüdítő receptItalok, koktélok Hozzávalók: 50 dkg jó érett málna, 2 citrom átszûrt leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 10-15 dkg porcukor, 1 üveg száraz pezsgõ, jégkockák. Elkészítés: A málnát szûrõbe tesszük és gyenge vízsugár alatt megmossuk, lecsurgatjuk, majd a cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal együtt turmixgép poharába rakjuk. Összetörjük, ezután szitán átnyomjuk, ügyelve arra, hogy egyetlen mag se kerüljön bele a lébe. A levet elõhûtött talpas poharakba töltjük, mindegyikbe teszünk néhány jégkockát, majd a pezsgõt ráöntjük. Azonnal fogyasztjuk, mielõtt a szénsav kiszállna a pohárból. Eperrel vagy leszemezett ribizlivel ugyanígy készíthetõ. Minél savanykásabb a gyümölcs, annál kellemesebb lesz az üdítõ, ezért csak igen kevés cukorral készítsük. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |