Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Focitorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

300 g búzaliszt
1 kávés kanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
3 evőkanál tojáslikőr
175 g lágyvaj vagy margarin

Töltelékhez:

600 g hideg tejszín
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
3 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál tojáslikőr
450 g szilvalekvár

Sütéshez:

Sütőpapír, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma

Elkészítés:
Bemelegítés:

A formát sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc


Kezdés:

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Dagasztófejjel ellátott keverőgéppel egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk, mindegyiket 26 cm átmérőjű tortalappá nyújtjuk, a sütőpapírral bélelt formába fektetjük, és villával megszurkáljuk. A tortaformát a sütő középső részébe toljuk, és a lapot megsütjük.

Sütés után a tortalapot sütőrácson hűlni hagyjuk. A maradék
2 tortalapot is
kisütjük.

Félidő:

Töltelék:

A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral összekeverjük, és kemény habbá verjük. A hab jó egyharmad részét nyomózacskóba töltjük, (6 mm átmérőjű nyílás).
A maradék tejszínhez óvatosan hozzáadjuk a tojáslikőrt. A szilvalekvár egyharmad részét egy szűrőn átpasszírozzuk majd nyomózacskóba, töltjük (6 mm átmérőjű nyílás). A díszítést a tortalap közepén kezdjük. A szilvalekvárból hatszögletű formát rajzolunk, majd 6 tejszín hatszöget rajzolunk köré úgy, hogy a hatszögek között kis részt szabadon hagyunk a focilabda rajzolatához hasonlóan. A maradék két tortalapot egyenként egyharmadnyi szilvalekvárral illetve tojáslikőrrel elkevert tejszínnel megkenjük. A lapokat egymásra helyezzük, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tanácsok:
Lefújás:

Tipp:

- Nyomózacskó helyett, fagyasztózacskót is használhatunk a szilvalekvár felviteléhez. Ehhez vágjuk ki a fagyasztózacskó végét.
- A szervírozás idejét lecsökkenthetjük, ha a tortát 30 percre a fagyasztóba helyezzük. Elektromos késsel könnyen szeletelhetjük.


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mikrós süti » Túrós barackos (sütés nélkül) » Prósza lekvárral » Fini keksz (felezős)
» Kekszes-mákos sütemény » Grízes gyümölcs-szelet » Kedvenc vaníliás szelet » Epres-kókuszos macskaszem
» Fanta torta » Gyors epertorta » Csokis puncsos pudingos keksz » Rakott puding
» Kókuszos-almás álom » Áfonyás joghurttorta 1 » Gyümölcsös túró » Sakk szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.