Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött párnácskák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g vaj,
2 db tojás,
70 g tejföl,
120 g cukor,
egy csipet só,
180 – 200 g liszt,
porcukor.

Elkészítés:
Válasszuk ketté a tojásokat, tegyük külön tálba a fehérjét és külön a sárgáját. A tojás sárgáját keverjük ki a puha vajjal (szoba hőmérsékletű legyen) és a tejföllel, majd lassanként öntsük hozzá a lisztet és tegyük bele a csipet sót. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, puha tésztát kell kapnunk, de nem szabad ragadnia. Tekerjük a tésztát fóliába és tegyük hűtőbe 60 percre. Verjük fel a tojás fehérjét a cukorral kemény habbá. Vegyük ki a tésztát a hűtőből és osszuk el 10 – 12 egyenlő részre. Nyújtsuk ki mindegyik darabot, töltsük meg a tojás fehérjéből felvert habbal és hajtsuk kettőbe. A hajtogatás technikáját a videóban láthatjátok. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük bele a töltött párnákat. Előmelegített sütőben süssük 150 fokon, addig amíg aranyszínűek lesznek. Amikor megsült hagyjuk hűlni, majd szórjuk meg porcukorral.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött túrópalacsinta » Töltött tojás paleosan » Gombával töltött sonka » Töltött kenyér másképp
» Libamájjal töltött gomba » Töltött párizsiszeletek » Gyümölccsel töltött karaj » Gombával töltött krumpli
» Egyszerű töltött lángos » Amerikai töltött csirke » Neszmélyi töltött hús » Madra töltött káposztája
» Töltött bárány » Gombás töltött csirke » Töltött kacsa » Töltött káposzta.


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.