Tutireceptek.hu fejléc

Töltött párnácskák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g vaj,
2 db tojás,
70 g tejföl,
120 g cukor,
egy csipet só,
180 – 200 g liszt,
porcukor.

Elkészítés:
Válasszuk ketté a tojásokat, tegyük külön tálba a fehérjét és külön a sárgáját. A tojás sárgáját keverjük ki a puha vajjal (szoba hőmérsékletű legyen) és a tejföllel, majd lassanként öntsük hozzá a lisztet és tegyük bele a csipet sót. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, puha tésztát kell kapnunk, de nem szabad ragadnia. Tekerjük a tésztát fóliába és tegyük hűtőbe 60 percre. Verjük fel a tojás fehérjét a cukorral kemény habbá. Vegyük ki a tésztát a hűtőből és osszuk el 10 – 12 egyenlő részre. Nyújtsuk ki mindegyik darabot, töltsük meg a tojás fehérjéből felvert habbal és hajtsuk kettőbe. A hajtogatás technikáját a videóban láthatjátok. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük bele a töltött párnákat. Előmelegített sütőben süssük 150 fokon, addig amíg aranyszínűek lesznek. Amikor megsült hagyjuk hűlni, majd szórjuk meg porcukorral.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hússal töltött újburgonya » Töltött padlizsán update 1 » Töltött tekercs » Töltött, rántott gomba
» Gombával töltött tojás » Töltött csirke olaszosan » Kolbásszal töltött karaj » Töltött kacsacomb
» Töltött mézes » Fonott, töltött kalács » Csirkemájjal töltött karaj » Töltött tintahal
» Gesztenyés párnácskák » Könnyed töltött káposzta » Diós hússal töltött alma » Andi töltött ostyája


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.