Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gőzgombóc-knédli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
250 g liszt
1 tojássárgája
15 g éleszto
kb. 1,5 dl víz


Elkészítés:
Ělesztot felfuttatjuk a langyos vízben, osszekeverjuk a tobbi hozzávalóval és jól kidolgozzuk kozepesen lágy tésztának. Kb: 3/4 órát kelesztjuk. Két részre osztjuk és goz folott letakarva 25-30 percig fozzuk.A kész knédlit lekenjuk olajjal és szeleteljuk.

Tanácsok:
Sulthússal, párolt káposztával tálaljuk de nagyon finom a gulyásokhoz/nem leves/ is.
Édesen is készíthetjuk, kinyújtjuk a tésztát kockára vágjuk, megtolthetjuk lekvárral, mákkal akár túroval is, vagy toltelék nélkul, és kisebb gombócokat formázunk, goz folott 5-7 perc alatt kész. Találaláskor megszórtjuk kakaós, fahéjas cukorral, cukros mákkal és leontjuk olvasztott vajjal.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: githaj


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaragú tésztával » Lapóka » Tavaszi tészta » Túrós-kapros rakott tészta
» Tonhalszószos tészta » Egyszerű lángos » Házi tésztasaláta » Káposztás palacsinta
» Mákos gombóc » Hagymás spätzle » Kolbászos tarhonya » Forgácsfánk vagy csörögefánk
» Garnélarákos tagliatelle » Kapros-túrós csusza » Különleges Spagetti » Tejes lángos


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.