Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás táskák recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
5 dkg margarin
2 tojás
2 dkg élesztő
1.5 dl tej
1 m.k. cukor, só
Gombás töltelékhez:
1 gombakonzerv
1 e.k. margarin
rozmaring, oregánó, kakukkfű, bazsalikom
A tetejére: kevés tej.

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lizst, margarin, tojás és a só keverékéhez, összegyúrjuk és legalább 1 órán át kelesztjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a gombát a fűszerekkel egy kicsit megpároljuk, majd a vizet leöntve róla még melegen összekeverjük a margarinnal.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és kis téglalapokra vágjuk. Ezek közepére tesszük a tölteléket, majd félbehajtjuk, és a széleit kicsit visszahajtva alaposan összenyomkodjuk. A tetejét megkenjük kevés tejjel, és villával megszurkáljuk. Ezután előmelegített sütőben lassú tűzön világosra sütjük.

Tanácsok:
90 napos diéta szénhidrát napjára!


A receptet beküldte: Mocori


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges gombasaláta » Gombás csirke » Húsos-gombás kagylótészta » Gombás szoljanka
» Gombás pulykamell » Gombás, zöldséges husi » Májas gombás pite » Házias Svéd Gombasaláta
» Gombás szarvastokány » Hamburgi gombasaláta » Gombás libamáj » Sült hús gombás omlettel
» Gombás burgonyarolád » Gombás-tejfölös hús » Gombás cukkinileves » Sonkás-gombás rizibizi


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.