| Gombás táskák receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg margarin 2 tojás 2 dkg élesztő 1.5 dl tej 1 m.k. cukor, só Gombás töltelékhez: 1 gombakonzerv 1 e.k. margarin rozmaring, oregánó, kakukkfű, bazsalikom A tetejére: kevés tej. Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lizst, margarin, tojás és a só keverékéhez, összegyúrjuk és legalább 1 órán át kelesztjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a gombát a fűszerekkel egy kicsit megpároljuk, majd a vizet leöntve róla még melegen összekeverjük a margarinnal. A tésztát vékonyra nyújtjuk és kis téglalapokra vágjuk. Ezek közepére tesszük a tölteléket, majd félbehajtjuk, és a széleit kicsit visszahajtva alaposan összenyomkodjuk. A tetejét megkenjük kevés tejjel, és villával megszurkáljuk. Ezután előmelegített sütőben lassú tűzön világosra sütjük. Tanácsok: 90 napos diéta szénhidrát napjára! A receptet beküldte: Mocori Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |