Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös céklasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 db cékla
2 db alma
1-2 fürt szőlő
2 marék dió
Az öntethez:
1-2 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1-2 evőkanál méz
csipet só

Elkészítés:
A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lukú reszelőn reszeljük le. A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kicsit össze.

Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett pörköljük meg (vegyük kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió). Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen.

A tejfölt, a majonézt, a mézet és egy csipet sót keverjünk simára.

Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát és céklát, a leszemezett szőlőt és a pörkölt dió felét. Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább 1 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval, és úgy kínáljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös túrós pite » Sült céklasaláta » Gyümölcsös mousse » Gyümölcsös tiramisu
» Gyümölcsös/túrós torta » Gyümölcsös túrótorta 2 » Gyümölcsös kekszes süti » Céklasaláta mindenkor
» Gyümölcsös pulykamell » Erdei gyümölcsös bomba » Gyümölcsös-túrós rakottas » Ricottás-gyümölcsös szelet
» Aszalt gyümölcsös pite » Gyümölcsös kacsacomb » Gyümölcsös őzgerinc » Gyümölcsös túró


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.