Tutireceptek.hu fejléc

Habos isler recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához
60 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
fél citromból nyert citromhéj
2-3 teáskanál őrölt fahéj

Habhoz
4 db tojásfehérje
30 dkg cukor
fél dl víz
fél citromból nyert citromlé

Csokoládémázhoz:
10 dkg tortabevonó
10 ek étolaj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Ha szükséges, kevés lisztet vagy vizet adhatunk még hozzá aszerint, hogy túl lágy vagy túl kemény a tésztánk. Hűtőben kissé lehűtjük a tésztát kb. 30 percig.
A hűtés után kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, világos színűre sütjük az islereket.
A cukrot felfőzzük a vízzel, a tojásfehérjéket felverjük egy csipetnyi sóval, apránként hozzáadjuk a szirupot és a citromlét, majd gőz fölött kb 10 percig verjük tovább a habot.
A tésztát tálcákra rakjuk, és a habot csigavonalban rányomjuk a tésztákra. (Vagy rákanalazzuk, így nem olyan szép, de az íze ugyanolyan.)

A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk az étolajjal, folyamatosan kevergetve.
A korongokat egyesével belemártjuk a híg csokimázba, majd a hab tetejére illesztjük a csokis tésztákat.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dióhabos pite » Kókuszos habos tekercs » Habos tejbegríz » Habos túrós palacsinta
» Finom krémes habos süti » Habos rakottas » Habos pogi » Habos palacsintametélt
» Habos almás fincsi süti » Habos túrós » Habos raffaelló szelet » Habos-süti
» Banános-habos piskótatorta » Tejszínhabos kürtös » Omlóshabos dióspite » Habos almás szeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.