Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos isler recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához
60 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
fél citromból nyert citromhéj
2-3 teáskanál őrölt fahéj

Habhoz
4 db tojásfehérje
30 dkg cukor
fél dl víz
fél citromból nyert citromlé

Csokoládémázhoz:
10 dkg tortabevonó
10 ek étolaj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Ha szükséges, kevés lisztet vagy vizet adhatunk még hozzá aszerint, hogy túl lágy vagy túl kemény a tésztánk. Hűtőben kissé lehűtjük a tésztát kb. 30 percig.
A hűtés után kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, világos színűre sütjük az islereket.
A cukrot felfőzzük a vízzel, a tojásfehérjéket felverjük egy csipetnyi sóval, apránként hozzáadjuk a szirupot és a citromlét, majd gőz fölött kb 10 percig verjük tovább a habot.
A tésztát tálcákra rakjuk, és a habot csigavonalban rányomjuk a tésztákra. (Vagy rákanalazzuk, így nem olyan szép, de az íze ugyanolyan.)

A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk az étolajjal, folyamatosan kevergetve.
A korongokat egyesével belemártjuk a híg csokimázba, majd a hab tetejére illesztjük a csokis tésztákat.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos túrós palacsinta » Habos rakottas » Habos barackos » Kókuszhabos tekercs
» Körtehabos mikrós piskóta » Citromhabos piskóta » Az én Islerem » Habos-kókuszos tekercs
» Epres habos sütemény » Habos pogi » Mandulahabos őszibarack » Fahéjas isler
» Diós-habos szelet » Finom habos sütemény » Áfonyás-tejszínhabos torta » Habos-diós szelet


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.